НОВИНИ

Крушката с жичка отива в историята

Едно от най-великите изобретения в човешката история, електрическата крушка с жичка, ще бъде окончателно бракувано от бита ни 

Лампа, захранваща се със солена вода

 LED лампата се захранва единствено с разтвор от вода и сол, който се поставя в специално обособено отделение. С едно зареждане се осигуряват до 8 часа светлина.

50 години светодиоди

Преди цели 50 години, на 10-ти октомври, Ник Холняк Младши създава първия светодиод по време на работата си вGeneral Electric

Учени подобриха значително КПД на сините OLED панели

Това е доста сериозен пробив за цялата OLED индустрия, тъй като тази технология се сочи за един от основните и най-перспективни наследници на широко разпространените в момента LED диоди от които основно се изработват дисплеите на различни устройства – от телевизори и РС монитори до екрани на мобилни телефони и осветителни тела.

 

Енергоспестяваща крушка със срок на експлоатация 19 години

Ако бъде използвана по 5.5 часа на ден,средния срок на експлоатация на EverLED е 19години.

Хибридни крушки пестят енергия

Иновацията в осветлението представлява хибрид между халогенна и компактна флуоресцентна лампа.

Енергоспестяваща LED крушка със 17 години живот

Нова LED лампа, която има продължителност на живот от цели 17 години, вероятно ще стане предпочитаната енергоспестяваща крушка на новото време.

Модерни свещи заместват тези за баня и маса

Дизайнерът Джаспър Ху е разработил оригинална идея за декоративно осветление, което не се нуждае от захранване с електричество. Лампите, базирани на LED технология, могат да заместят свещите за баня или тези, създаващи романтична атмосфера на масата.

Правят LED лампите „по-топли”

Тази технология не изисква допълнителен разход на електроенергия, не отнема от ефективността на LED осветлението и не поглъща нищо от отделената светлина. На практика квантовите точки създават козметичен ефект, който е доста по-качествен от използването на различни филтри. Очаква се първите LED крушки с квантови точки да излязат на пазара през идната година и да струват около 100 долара.

Оптическа илюзия рисува абажур по стената

На пръв поглед дизайнерското решение на Мартин Нойхаус изглежда като стойка с пластмасова чашка. Когато включите осветлението обаче, лампата Becherlicht хвърля красив силует върху най-близката стена.

1 2 ... от 2   »